RIS-RECOVER Проектот објавува повик за надворешни учесници

Новости

RIS-RECOVER Проектот објавува повик за надворешни учесници

Би сакале да ве известиме за објавениот повик за надворешен учесник во проектот KAVA5 RIS-RECOVER: Регионална иновативна шема за екстракција на критични суровини и метали од рудните јаловини без создавање на отпад координирана од ЗАГ (Словенски национален институт за градежништво).

 

Организациите кои не се членки на KIC во земјите на RIS можат да бидат вклучени како надворешни учесници во проектот RIS RECOVER. Надворешен учесник во проектот RIS-RECOVER може да биде која било организација (најчесто старт-ап и сл.) што е класифицирана како бизнис истражување, високо образование, градови, региони, невладини организации и други кои би можеле да промовираат иновативна услуга за нулта отпад од критични суровини и придонесуваат кон зголемување на конкурентноста во регионот.

 

Деталите за проектот RIS-RECOVER се достапни на http://ris-recover.zag.si

 

Формуларот за апликација е достапен тука.

 

Апликацијата мора да се поднесе до ris.recover@zag.si до 31 декември 2019 година, во 12:00 часот

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.