Новости

Новости

Newsletter 2 – RIS-RECOVER

Newsletter 2 – RIS-RECOVER

Го објавуваме второто издание на информативниот весник на проектот RIS-RECOVER за 2020 година во кое ...
Промоција на европската едукативна „Програма за одржливо управување со води“

Промоција на европската едукативна „Програма за одржливо управување со води“

Задоволство ни е да ве поканиме на онлајн настан за Промоција на европската едукативна „Програма ...
Отворен повик за учество во Програмата за одржливо управување со води

Отворен повик за учество во Програмата за одржливо управување со води

Сакате да бидете во тек со најновите светски трендови за одржливо управување со води и ...
ИЕГЕ и ГИМ се добитници на прва награда – Управување со знаење и интелектуален капитал

ИЕГЕ и ГИМ се добитници на прва награда – Управување со знаење и интелектуален капитал

Со задоволство објавуваме дека ИЕГЕ и ГИМ се добитници на прва награда на натпреварот на ...
HR практика – организација која учи

HR практика – организација која учи

“Градење иновативен модел за трансформација и развој на организација која учи, преку менаџирање на интелектуалниот ...
Newsletter – RIS-RECOVER

Newsletter – RIS-RECOVER

Прочитајте го најновото издание на информативниот весник на проектот RIS-RECOVER!Во ова издание ќе пронајдете информации ...
Серија вебинари – RIS-RECOVER

Серија вебинари – RIS-RECOVER

Ве покануваме да се регистрирате и да присутвувате на сериите престојни вебинари (4 вебинари) дел ...
Дознајте повеќе за проектот CINDERELA

Дознајте повеќе за проектот CINDERELA

Проектот “Нов бизнис модел на циркуларна економија за поодржлива урбана градба – CINDERELA” е комплексен ...
Објавена понуда за преземање на Фабрика Карпош

Објавена понуда за преземање на Фабрика Карпош

Објавена понуда за преземање на Фабрика Карпош
Отворен повик за засегнати страни – RIS-CuRE

Отворен повик за засегнати страни – RIS-CuRE

Во врска со тековниот проект – RIS-CuRE Нула отпад од екстракција на бакар од рудните ...
Технички комитет 45 – BIM

Технички комитет 45 – BIM

На 07.10.2020, во просториите на Градежен институт Македонија - ГИМ се одржа конститутивна седница на ...
Прв настан – RESONATE

Прв настан – RESONATE

Првиот настан „Промоција на резултатите од анализите“ во рамките на проектот Развој на професионални курсеви ...
Штафетнен маратон – ЕУ за спорт

Штафетнен маратон – ЕУ за спорт

Спортски поздрав до нашите годинешни маратонци кои беа дел од Скопски Маратон и по којзнае ...
Санација на цевковод

Санација на цевковод

На ден 24.09.2020 година во просториите на РЕК Битола групата на понудувачи: Градежен Институт Македонија ...
Мобилност со нула емисии

Мобилност со нула емисии

Доделивме призанија на вработените во ГИМ и ИЕГЕ кои користеа „Мобилност со нула емисии“ за ...
Санација на заштитно корито на Црна Река

Санација на заштитно корито на Црна Река

ГИМ како носител на набавката (ЈV Партнери: Градежен Факултет, Универзитет Св." Кирил и Методиј" Скопје ...
Браната Конско – акумулација за развој на гевгелиски регион

Браната Конско – акумулација за развој на гевгелиски регион

Околу 60 отсто од изградбата на еден од најзначајните објекти во „Гевгелиско Поле“ – Браната ...
RIS-CuRE – прв билтен

RIS-CuRE – прв билтен

Последните неколку месеци беа доста голем предизвик за сите нас, па затоа со гордост го ...
Санација на песочен филтер

Санација на песочен филтер

ГИМ како Носител на набавката (JV Партнери: Градежен Факултет, Универзитет Св.„Кирил и Методиј“ Скопје и ...
Ris-cure проектот објавува повик за надворешни учесници

Ris-cure проектот објавува повик за надворешни учесници

Објавен е повик за надворешен учесник во проектот KAVA5 RIS-CuRE: Регионална иновативна шема без создавање ...
Ris-recover проектот објавува повик за надворешни учесници

Ris-recover проектот објавува повик за надворешни учесници

Би сакале да ве известиме за објавениот повик за надворешен учесник во проектот KAVA5 RIS-RECOVER: ...
Интервју со генералениот директор на ГИМ

Интервју со генералениот директор на ГИМ

Оваа година го одбележуваме јубилејот 45 години од формирањето на нашата компанија. Градежен Институт „Македонија“ ...
Втор билтен – CINDERELA

Втор билтен – CINDERELA

Разгледајте го вториот билтен на проектот CINDERELA тука.
Вебинар – „Дигитални услуги за циркуларна економија во градежниот сектор“

Вебинар – „Дигитални услуги за циркуларна економија во градежниот сектор“

На 14 јули 2020 од 09.30 до 11.30 CET ќе се одржи вебинарот „Дигитални услуги ...
Донација на бунар по повод 45 години постоење

Донација на бунар по повод 45 години постоење

По повод одбележување на 45 години постоење, Градежниот институт Македонија изведе бунар за експлоатација на ...
Стабилизација на косини – Цементарница-Усје

Стабилизација на косини – Цементарница-Усје

Извршуваме стабилизација на косини во површински коп во Цементарница-Усје која во моментов е во фаза ...
ГИМ се приклучи во проектот CINDERELA

ГИМ се приклучи во проектот CINDERELA

Градежен Институт Македонија е дел од конзорциумот на извонредни истражувачки институции и други организации кои ...
Онлајн состаноци – RESONATE

Онлајн состаноци – RESONATE

Проектниот тим на Еразмус+ проектот Еразмус + проектот “Развој на професионални курсеви за одржливо управување ...
Означено е завршувањето на проектот BIMcert

Означено е завршувањето на проектот BIMcert

Проектниот конзорциум составен од реномирани високообразовни и истражувачки центри меѓу кои е ИЕГЕ, го означи ...
Прв проектен состанок – RESONATE

Прв проектен состанок – RESONATE

На 5ти ноември се одржа првиот проектен состанок на проектот RESONATE.Целта на проектот RESONATE е ...
70 годишен јубилеј на Градежен факултет Скопје

70 годишен јубилеј на Градежен факултет Скопје

Градежниот факултет при Универзитет Св.Кирил и Методиј во Скопје, по повод својот 70 годишен јубилеј, ...
ИЕГЕ организираше работилница како дел од проектот BIMcert

ИЕГЕ организираше работилница како дел од проектот BIMcert

Институтот за истражување во животна средина, енергетика и градежништво – ИЕГЕ организираше работилница како дел ...
Забрзано се гради системот за наводнување на јужната долина на Вардар во Валандовско

Забрзано се гради системот за наводнување на јужната долина на Вардар во Валандовско

Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан Димковски, заедно со градоначалникот на општина Валандово, Перо ...
Реализирана работилница дел од проектот RIS-RECOVER

Реализирана работилница дел од проектот RIS-RECOVER

Во организација Градежен Институт Македонија и партнерите во проектот, на 18 септември 2019 година се ...
Работилница дел од проектот RIS-RECOVER

Работилница дел од проектот RIS-RECOVER

На 18 септември 2019 година ќе се одржи работилницата за проектот RIS-RECOVER Иновативни пристапи за ...
Надзор над изградбата на првите 2 километри од автопатот Скопје – Блаце

Надзор над изградбата на првите 2 километри од автопатот Скопје – Блаце

Градежниот институт Македонија е избран од ЈП за државни патишта за да го врши надзорот ...
RIS-CuRE проектот објавува повик за надворешни учесници

RIS-CuRE проектот објавува повик за надворешни учесници

Би сакале да ве известиме за отворениот повик за надворешен учесник во проектот KAVA5 RIS-CuRE: ...
RIS-RECOVER Проектот објавува повик за надворешни учесници

RIS-RECOVER Проектот објавува повик за надворешни учесници

Би сакале да ве известиме за објавениот повик за надворешен учесник во проектот KAVA5 RIS-RECOVER: ...
Корпоративен роденденски пикник на ГИМ под мотото “Ние сме семејство засекогаш”

Корпоративен роденденски пикник на ГИМ под мотото “Ние сме семејство засекогаш”

Погледнете го видеото од корпоративниот пикник по повод роденденот на ГИМ под мотото „НИЕ СМЕ ...
Oфицијална посета на Брана Слатино

Oфицијална посета на Брана Слатино

Посета на браната Слатино од страна на Министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Трајан ...
Знаење, искуство и квалитет на едно место

Знаење, искуство и квалитет на едно место

Знаење, искуство и квалитет на едно место.
Цели на проектот RIS-CuRE

Цели на проектот RIS-CuRE

Целта на проектот RIS-CuRE е да се воспостави мрежа на засегнати страни во вредносниот синџир ...
Активности во рамките на проектот RIS-RECOVER

Активности во рамките на проектот RIS-RECOVER

Рударските јаловишта и металуршките депонии може да претставуваат значителен ризик за животната средина поради нивната ...
Почеток на проектот RIS-CuRE

Почеток на проектот RIS-CuRE

Реализацијата на проектот RIS-CuRE, финансиран од EIT-Регионалниот институт за иновации и технологија, кој е дел ...
Учество на реномираната триатлонска трка – IRONMEN

Учество на реномираната триатлонска трка – IRONMEN

Ни претставува особено задоволство да ја споделиме нашата гордост и да ги пренесеме постигнувањата на ...
Корпоративен пикник по повод 44 роденден на ГИМ

Корпоративен пикник по повод 44 роденден на ГИМ

Овој викенд се одржа корпоративниот пикник на ГИМ по повод 44 постоење, каде целото семејство ...
Учество на саем за кариера

Учество на саем за кариера

ГИМ и ИЕГЕ учествуваа на саемот за кариера, во организација на ФОН Универзитет каде остварија ...
Научна – спелеолошка акција

Научна – спелеолошка акција

Научната – спелеолошка акција организирана од Заводот Геотехника од Градежен Институт Македонија и Центарот за ...
Работилница на тема “Карст – предизвик и потреба”

Работилница на тема “Карст – предизвик и потреба”

На 19.03 оваа година во просториите на Природно-математички Факултет во Скопје, беше организирана работилница на ...
Надзор на проектот – Наводнување на Јужна Вардарска Долина

Надзор на проектот – Наводнување на Јужна Вардарска Долина

ГИМ потпиша договор за вршење надзор на проектот – Наводнување на Јужна Вардарска Долина, Фаза ...
Пробиен е вториот тунел под превојот Пресека

Пробиен е вториот тунел под превојот Пресека

На 15.03 во присуство на вработените ангажирани во изградбата на автопатот Кичево – Охрид, беше ...
Посета на студенти од Градежниот Факултет Подгорица

Посета на студенти од Градежниот Факултет Подгорица

Во рамките на договорот за деловна и техничка соработка помеѓу ГИМ и Градежен Факултет, на ...
Предводници во одржливиот развој

Предводници во одржливиот развој

Градежен Инстиут Македонија АД Скопје доби признание во категоријата "Компании коишто се предводници во одржливиот ...
Отворената сесија на состанокот на проектот BIMcert

Отворената сесија на состанокот на проектот BIMcert

ИЕГЕ ги презентираше целите и резултатите од проектот БИМсерт - финансиран од престижниот европски фонд ...
Нов стратешки документ за екологија 2019-2024

Нов стратешки документ за екологија 2019-2024

Општина карпош со нов стратешки документ за екологија 2019-2024 изработен од Градежниот институт “МАКЕДОНИЈА” АД ...
Отворање и промоција на Градежен Институт Монтенегро

Отворање и промоција на Градежен Институт Монтенегро

Отворање и промоција на новата фирма и лабораторија - Градежен Институт Монтенегро во Подгорица, Црна ...
Современи мулти дисциплинарни аспекти во истражувањето на алувијалната депресија на Вардар-Лепенец

Современи мулти дисциплинарни аспекти во истражувањето на алувијалната депресија на Вардар-Лепенец

Изминатата недела во просториите на ИЕГЕ се одржа презентација на истражувањата од научно истражувачкиот проект ...
Предавање на тема – Менаџирање со подземни води во правец на одржливост

Предавање на тема – Менаџирање со подземни води во правец на одржливост

На ден 10.12.2018 година д-р Златко Илијовски одржа предавање на студентите од смерот – менаџмент ...
Италијанско – македонски бизнис форум

Италијанско – македонски бизнис форум

ГИМ активно учествуваше на италијанско - македонскиот бизнис форум кој се одржа на 03 Декември ...
Предавање на тема – Истражувањата како основа за личен, професионален и корпоративен развој

Предавање на тема – Истражувањата како основа за личен, професионален и корпоративен развој

Центарот за истражување и развој на ГИМ, со поддршка од Секторот за правни работи и ...
Меѓулабораториска средба организирана од ГИМ

Меѓулабораториска средба организирана од ГИМ

Со цел подигање на нивото на квалитет во областа на лабораториски тестирања на градежни материјали ...
Пробиен е најдолгиот тунел во земјава

Пробиен е најдолгиот тунел во земјава

Пробиен е првиот од двата планирани тунели на автопатот Кичево – Охрид, со должина од ...
Трета работилница во рамките на Еразмус + проектот CULTHER

Трета работилница во рамките на Еразмус + проектот CULTHER

Се одржа третата работилница во рамките на проектот Еразмус + Професионални курсеви за презервација и ...
Вебинар со фокус групи – BIMcert

Вебинар со фокус групи – BIMcert

Во просториите на Institute for Research in Environment, Civil Engineering and Energy - IECE се ...
Презентација на резултатите од спроведеното истражување

Презентација на резултатите од спроведеното истражување

Презентација на резултатите од спроведеното истражување за потребите и предизвиците со кои се соочуваат конзерваторите, ...
Европска недела на мобилност 2018

Европска недела на мобилност 2018

Вработените кои користеа алернативен одржлив начин на превоз до работното место подготвивме низа изненадувања, меѓу ...
Градежен Институт Македонија учествуваше на Биеналето на Македонска Архитектура

Градежен Институт Македонија учествуваше на Биеналето на Македонска Архитектура

Градежен Институт Македонија учествуваше на Биеналето на Македонска Архитектура кое се одржуваше во Музеј на ...
Традиција, квалитет и иновативност

Традиција, квалитет и иновативност

Цели 43 години, ГИМ постојано инвестира во развојна мрежа и стратегија која се базира на ...
Корпоративен пикник по повод 43 роденден на ГИМ

Корпоративен пикник по повод 43 роденден на ГИМ

По повод 43 годишнина на ГИМ беше организиран корпоративен пикник каде целото Семејство ГИМ со ...
Надзор на Целосна реконструкција на мост на река Брегалница

Надзор на Целосна реконструкција на мост на река Брегалница

Градежен Институт “Македонија” АД Скопје вршеше Надзор на Целосна реконструкција на мост на река Брегалница ...
Работилница на BIMcert – проект финансиран од Хоризонт 2020

Работилница на BIMcert – проект финансиран од Хоризонт 2020

Институтот за истражување во животна средина, енергетика и градежништво - ИЕГЕ основан од Градежен институт ...
Тимот на ГИМ учествуваше на Виз Ер Скопски маратон

Тимот на ГИМ учествуваше на Виз Ер Скопски маратон

14-то издание на Виз Ер Скопски маратон заврши исполнет со одлична атмосфера. Тимот на ГИМ броеше ...
Предавање за употреба на синтетички водонепропусни геомембрани

Предавање за употреба на синтетички водонепропусни геомембрани

На 03.05.2018 год. во просториите на Градежен Институт „Македонија“ АД Скопје се одржа на презентација ...
Oбука  за геодупчач за изработка на истражни, хидрогеолошки, геотехнички и инекциони дупнатини

Oбука за геодупчач за изработка на истражни, хидрогеолошки, геотехнички и инекциони дупнатини

Приватно научната установа Институт за истражување во животна средина, градежништво и енергетика во соработка со ...
Почеток на Проектот RIS-RECOVER, финансиран од европскиот фонд Horizon 2020

Почеток на Проектот RIS-RECOVER, финансиран од европскиот фонд Horizon 2020

Почеток на Проектот RIS-RECOVER, финансиран од EIT-Regional Institute of Innovation and Technology кој што е ...
Почеток на Проектот BIMcert, финансиран од престижниот европски фонд Хоризонт 2020

Почеток на Проектот BIMcert, финансиран од престижниот европски фонд Хоризонт 2020

Building Information Modelling претставува современ професионален софтвер наменет за примена во градежниот сектор, со кој ...
Започнуваат уписите за втората група на заинтересирани кандидати за Обука за Еврокодови

Започнуваат уписите за втората група на заинтересирани кандидати за Обука за Еврокодови

Започнуваат уписите за втората група на заинтересирани кандидати за Обука за Еврокодови. Обуката ќе започне ...
На Градежен Институт Македонија доделена му е плакета за развој

На Градежен Институт Македонија доделена му е плакета за развој

По повод јубилејот 50 години Друштво за патишта на Република Македонија на Градежен Институт Македонија ...
Оглас

Оглас

Оглас Оглас за машински инженер Оглас за конструктивец Оглас за електро инженер
Национална награда за најдобри општествено одговорни практики во 2017 година

Национална награда за најдобри општествено одговорни практики во 2017 година

Општествено одговорниот проект на Градежниот Институт Македонија (ГИМ-Најеколошка компанија), годинава се закити со Националната награда ...
Најуспешна дипломска работа

Најуспешна дипломска работа

На 9-ти Октомври е 68-ма годишнина на Градежниот факултет, каде што ГИМ додели награда за ...
ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ

ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ

ГИМ и ИЕГЕ ја подржаа иницијативата за "ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ" и ги пречекаа своите вработени ...
ГИМ изработи проектна документација за Реконструкција со надградба и доградба на Конгресен центар Александар Македонски

ГИМ изработи проектна документација за Реконструкција со надградба и доградба на Конгресен центар Александар Македонски

Градежен Институт Македонија изработи проектна документација за Реконструкција со надградба и доградба на Конгресен центар ...
17-ти Симпозиум на Друштво на Градежни Конструктори на Македонија (ДГКМ 2017)

17-ти Симпозиум на Друштво на Градежни Конструктори на Македонија (ДГКМ 2017)

Во периодот од 04-ти до 7-ми октомври во Охрид се одржа 17-ти Симпозиум на Друштво ...
ГИМ Сертификација додели сертификати за сообразност на контрола на фабричкото производство

ГИМ Сертификација додели сертификати за сообразност на контрола на фабричкото производство

ГИМ Сертификација додели сертификати за сообразност на контрола на фабричкото производство на Инженеринг Теракота - ...
Градежен Институт Македонија е добитник на наградата за Најеколошка компанија

Градежен Институт Македонија е добитник на наградата за Најеколошка компанија

Градежен Институт Македонија е добитник на наградата за Најеколошка компанија, фирма со успешна примена на ...
Летна Autodesk менторска програма со Градежен Институт Македонија – ГИМ

Летна Autodesk менторска програма со Градежен Институт Македонија – ГИМ

За само 2 месеци стекнете вештини од областа на архитектурата и градежништвото, заработувајте како дизајнери ...
Менаџерската школа за инженери го одржа деветтиот предмет – Маркетинг менаџмент, од 19ти до 22ви мај 2017 год.

Менаџерската школа за инженери го одржа деветтиот предмет – Маркетинг менаџмент, од 19ти до 22ви мај 2017 год.

Менаџерската школа за инженери го одржа деветтиот предмет - Маркетинг менаџмент, од 19ти до 21ви ...
Менаџерската школа за инженери го одржа осмиот предмет – Емоционална и духовна интелигенција

Менаџерската школа за инженери го одржа осмиот предмет – Емоционална и духовна интелигенција

Менаџерската школа за инженери го одржа осмиот предмет - Емоционална и духовна интелигенција, од 21ви ...
Саем за вработување и кариера – Job Fair 2017

Саем за вработување и кариера – Job Fair 2017

Градежен Институт Македонија заедно со Институт за истражување во животната средина, градежништво и енергетика - ...
Работилницата на тема – Structural Health Monitoring and Building Information Modelling

Работилницата на тема – Structural Health Monitoring and Building Information Modelling

Институтот за истражување во животна средина, градежништво и енергетика и Градежниот факултет беа орагнизатори на ...
Менаџерската школа за инженери го одржа седмиот предмет – Организациско однесување

Менаџерската школа за инженери го одржа седмиот предмет – Организациско однесување

Менаџерската школа за инженери го одржа седмиот предмет - Организациско однесување, од 17ти до 19ти ...
Јавна расправа по нацрт регионален план за управување со отпад и нацрт стратешка оценка на животна средина

Јавна расправа по нацрт регионален план за управување со отпад и нацрт стратешка оценка на животна средина

Се одржа јавна расправа по нацрт регионален план за управување со отпад и нацрт стратешка ...
Менаџерската школа за инженери го одржа шестиот предмет – Лидерство

Менаџерската школа за инженери го одржа шестиот предмет – Лидерство

Менаџерската школа за инженери го одржа шестиот предмет - Лидерство, од 17ти до 19ти февруари ...
ГИМ новогодишни пакетичиња

ГИМ новогодишни пакетичиња

Традиционално како и секоја година Градежен Институт Македонија додели новогодишни пакетчиња на приредбата што ја ...
Сертификат за Градба Промет Кавадарци

Сертификат за Градба Промет Кавадарци

Сертификат за сообразност на контрола на фабричко производство. Агрегат за бетон - за Градба Промет ...
Менаџерската школа за инженери го одржа петиот предмет – Управување со финансии и ризици

Менаџерската школа за инженери го одржа петиот предмет – Управување со финансии и ризици

Менаџерската школа за инженери го одржа петиот предмет - Управување со финансии и ризици, од ...
Новогодишна прослава и доделување награди

Новогодишна прослава и доделување награди

Градежниот Институт Македонија во рамки на Новогодишната забава ги додели наградите за најдобри вработени, 10, ...
Доделени наградите за 2016 година на Комората на овластени архитекти и инженери

Доделени наградите за 2016 година на Комората на овластени архитекти и инженери

Комората на овластени архитекти и инженери на Република Македонија ги додели годинешните награди на заслужени ...
Менаџерската школа за инженери го одржа четвртиот предмет – Mindfulness

Менаџерската школа за инженери го одржа четвртиот предмет – Mindfulness

Менаџерската школа за инженери го одржа четвртиот предмет - Mindfulness, од 16ти до 18ти Декември ...
ГИМ и ИЕГЕ потпишаа договор со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион

ГИМ и ИЕГЕ потпишаа договор со Центарот за развој на Југоисточниот плански регион

Градежен институт Македонија и Институтот за истражување во животната средина, градежништво и енергетика Скопје и ...
Учениците од втора година од СГГУГС “Здравко Цветковски” – смер архитектура, во посета на ГИМ

Учениците од втора година од СГГУГС “Здравко Цветковски” – смер архитектура, во посета на ГИМ

Учениците од втора година од средното градежно гимназиско училиште Здравко Цветковски - смер архитектура, беа ...
Менаџерската школа за инженери го одржа третиот предмет – Проект менаџмент

Менаџерската школа за инженери го одржа третиот предмет – Проект менаџмент

Менаџерската школа за инженери го одржа третиот предмет - Проект менаџмент во периодот од 4ти ...
Четврта работилница за проектот MLS4 Eng

Четврта работилница за проектот MLS4 Eng

Од 17ти до 21ви Октомври во Бјалисток, Полска од страна на нашиот партнер Perfect Project, ...
Менаџерската школа за инженери го одржа вториот предмет – Стратегиски менаџмент

Менаџерската школа за инженери го одржа вториот предмет – Стратегиски менаџмент

Менаџерската школа за инженери го одржа вториот предмет - Стратегиски менаџмент. Три одлични дена на ...
ГИМ Сертификација прво сертификационо тело за градежни производи

ГИМ Сертификација прво сертификационо тело за градежни производи

ГИМ сертификација е тело за сертификација на градежни производи и за сертификација на контрола на ...
Официјално промовирана првата Менаџерска и лидерска школа за инженери во Македонија

Официјално промовирана првата Менаџерска и лидерска школа за инженери во Македонија

Институтот за Истражување во животна средина, градежништво и енергетика ИЕГЕ вчера официјално ја промовираше првата ...
Mеѓународната Hаучна Kонференција ГРЕДИТ 2016

Mеѓународната Hаучна Kонференција ГРЕДИТ 2016

Тим на инженери од Градежен Институт Македонија и Институтот за истражување во животната средина, градежништвото ...
Прослава по повод за завршување на првите илјада метри од ископ на тунел Пресека

Прослава по повод за завршување на првите илјада метри од ископ на тунел Пресека

Изградба коридор 8 автопат А2 делница Кичево-Охрид. Прослава по повод за завршување на првите илјада ...
Tеренски, лабораториски и кабинетски инженерскогеолошки истражни работи

Tеренски, лабораториски и кабинетски инженерскогеолошки истражни работи

Градежен Институт Македонија по барање на Јавно Претпријатие за Државни Патишта на Република Македонија во ...
Амбасадорката на Босна и Херцеговина Лепа Бабиќ во посета на Градежен Институт Македонија

Амбасадорката на Босна и Херцеговина Лепа Бабиќ во посета на Градежен Институт Македонија

Амбасадорката на Босна и Херцеговина Лепа Бабиќ беше во посета на Градежниот Институт Македонија, и ...
Саем за вработување и кариера

Саем за вработување и кариера

Градежен Институт Македонија заедно со Институт за истражување во животната средина, градежништво и енергетика - ...
Одржана втора работилница за „Innovative and learner centered approaches in adult education”

Одржана втора работилница за „Innovative and learner centered approaches in adult education”

Одржана втора работилница за „Innovative and learner centered approaches in adult education”
Wizz air Скопје Маратон 2016

Wizz air Скопје Маратон 2016

Тимот на ГИМ учествуваше на Wizz air Скопје Маратон 2016, каде што успешно ја заврши ...
Студенти од Градежниот факултет од  “International Balkan University” во посета на ГИМ

Студенти од Градежниот факултет од “International Balkan University” во посета на ГИМ

Студенти од Градежниот факултет од "International Balkan University" беа во посета на Градежен Институт Македонија. ...
41ва годишнина на ГИМ

41ва годишнина на ГИМ

По повод 41та годишнина на ГИМ, а воедно и продолжување на проектот "Среќни луѓе успешна ...
Песметување на еколошки отечаток на жителите на град Скопје

Песметување на еколошки отечаток на жителите на град Скопје

Градот Скопје, во определбата за дефинирање на насоките за одржлив развој, има потреба од определување ...
Градежен институт Македонија ќе го надградува пристаништето во Бар, Црна Гора

Градежен институт Македонија ќе го надградува пристаништето во Бар, Црна Гора

Градежен институт Македонија и АД „Лука Бар“ од Црна Гора потпишаа договор за изработка на ...
ГИМ во посета на Словачките брани

ГИМ во посета на Словачките брани

Пет претставници на ГИМ неодамна имаа уникатна и непроценлива можност да ги посетат браните во ...
Изградба на Автопатот А2, Кичево- Охрид

Изградба на Автопатот А2, Кичево- Охрид

ГИМ е овластен од страна на Институтот за изградба на магистрални и регионални патишта на ...
Менаџментот на ГИМ присуствуваше на Адижес обука

Менаџментот на ГИМ присуствуваше на Адижес обука

Нашиот врвен и среден менаџмент тим присуствуваше на Адижес обука за развој во периодот од ...
Професионалци во Проектен менаџмент

Професионалци во Проектен менаџмент

ГИМ ја цени важноста на кариерниот развој на нашите вработени и тоа е причината за ...
Договор со Словенечкиот Институт за вода

Договор со Словенечкиот Институт за вода

Градежен институт “Македонија“ и Словенечкиот Институт за вода на 8 ноември 2013 година објавија потпишување ...
Вработени на годината

Вработени на годината

ГИМ има голем тим на вработени кои извршуваат значајни активности во рамки на поединечните Сектори ...
Изградба на уникатна и модерна станбена зграда

Изградба на уникатна и модерна станбена зграда

ГИМ започна со изградба на уникатна и модерна станбена зграда со 16 апартмани во близина ...
Нов договор меѓу ИЕГЕ , ГИМ и Градежен Факултет

Нов договор меѓу ИЕГЕ , ГИМ и Градежен Факултет

Нов договор меѓу ИЕГЕ , ГИМ и Градежен Факултет На 24 декември 2014 година, беше ...
Саем за вработување 2014

Саем за вработување 2014

Саем за вработување 2014 Нашите три организации (ГИМ, ИЕГЕ и Фабрика Карпош) имаа прилика да ...
Обука за eнергетска контрола

Обука за eнергетска контрола

Завршена обука за енергетска ревизија која беше организирана од страна на Машински Факултет УКИМ, Скопје ...
Нов директор на Геотехника

Нов директор на Геотехника

Нов директор на Геотехника ГИМ го објавува назначувањето на Дејан Димитровски како директор на одделот ...
Состанок и обука за новиот закон за Градежни производи

Состанок и обука за новиот закон за Градежни производи

Во организација на Здружението на градежништвото, индустријата на градежни материјали и неметалите, на 30.3.2016 година, ...
Доделени првите сертификати за градежни производи на ТИТАН Цементарница Усје

Доделени првите сертификати за градежни производи на ТИТАН Цементарница Усје

Градежен Институт Македонија ги додели првите сертификати за градежни производи на ТИТАН Цементарница Усје согласно ...
Одржана работилница за Развој на наставна програма за професионални курсеви

Одржана работилница за Развој на наставна програма за професионални курсеви

Од 7 до 11 Март во Грац, Австрија беше одржана работилница за Развој на наставна ...
ГИМ потпиша договор за изведба на работи на консолидација на теренот под браната ХЕ Вишеград – БиХ

ГИМ потпиша договор за изведба на работи на консолидација на теренот под браната ХЕ Вишеград – БиХ

Градежен Институт Македонија потпиша договор со Електростопанство на Република Српска - Хидроелектрани на Дрина за ...
ГИМ со сертификат за титулата Национален шампион за 2014/2015

ГИМ со сертификат за титулата Национален шампион за 2014/2015

Друштвото за ревизија Ценсум го врачи сертификатот на Градежен институт Македонија за освоената титула Национален ...
Градежен институт Македонија изработува проектна документација за експресен пат Штип-Кочани

Градежен институт Македонија изработува проектна документација за експресен пат Штип-Кочани

Градежен институт Македонија изработува проектна документација за експресен пат (полуавтопат) Штип-Кочани на траса дефинирана на ...
Градежен институт Македонија e надзор над реконструкција и надградба на делницата Смоквица-Гевгелија

Градежен институт Македонија e надзор над реконструкција и надградба на делницата Смоквица-Гевгелија

Со изградбата на оваа делница, поврзувањето меѓу Македонија и Грција ќе биде многу подобрено и ...
Градежен Институт Македонија прослави 40 години од своето постоење

Градежен Институт Македонија прослави 40 години од своето постоење

Во пријатна атмосфера и во друштво на многу соработници и пријатели Градежен Институт Македонија во ...
Учество на саем за чиста енергија како дел од ЕУ неделата за одржлива енергија

Учество на саем за чиста енергија како дел од ЕУ неделата за одржлива енергија

Градежен Инстиут Македонија и Институтот за истражување во животна средина, градежништво и енергија учествуваа на ...
Градежен Институт Македонија додели награда за најдобра дипломска работа на Градежен Факултет

Градежен Институт Македонија додели награда за најдобра дипломска работа на Градежен Факултет

Градежен Институт Македонија додели награда и пофалница на студентот Елена Ангелова од Градежен Факултет за ...
Градежен Институт Македонија со награда за „Најдобар поддржувач на националното деловно решение за IoT”

Градежен Институт Македонија со награда за „Најдобар поддржувач на националното деловно решение за IoT”

Градежен Институт Македонија учествуваше во натпреварот Business Wall of Fame и доби награда за „Најдобар ...
Градежен Институт Македонија прогласен за Национален шампион на Европските бизнис награди за 2015/2016 година

Градежен Институт Македонија прогласен за Национален шампион на Европските бизнис награди за 2015/2016 година

Градежен Институт Македонија e прогласен за Национален шампион на Европските бизнис награди за 2015/2016 година. ...
ИЕГЕ со претставниците на Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност

ИЕГЕ со претставниците на Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност

Координативен состанок со претставниците на Националната Агенција за европски образовни програми и мобилност за проектот ...
Градежен Институт Македонија добитник на националната награда за најдобри општествени практики

Градежен Институт Македонија добитник на националната награда за најдобри општествени практики

Градежен Институт Македонија e добитник на националната награда за најдобри општествени практики во категорија Однос ...